Loading...
Hem2020-05-03T11:11:29+02:00

STORSJÖ & LJUNGDALEN

Välkomna till LJUNGDALSFJÄLLEN!

Äventyr och vandring i världsklass

Helags 1797 m ö.h.

Ljungdalsfjällen bjuder på äventyr, fjällräv och vandring i världsklass.
National Geographic valde Helags till tredje bästa toppturen
i hela  världen 2015. Det är stort. Lika stort som
Ljungdalsfjällens äkta fjällupplevelser.

Äventyr & avkoppling
Enjoy and explore…

Information angående Coronavirus

Vi i Ljungdalsfjällen och de lokala företagen i området följer löpande utvecklingen och rekommendationer från myndigheter och experter.
Läs mer

BOENDE

Boende i Ljungdalsfjällen

Hos oss väntar äventyr och avkoppling. Du bor i hemtrevliga stugor och lägenheter, på fjällstation, pensionat, vandrarhem eller fiskecamp. I små genuina fjällbyar, mitt i fjällvärlden, vid vatten, i naturen och vildmarken.

Hitta boende

SE & GÖRA

Vägen över Flatruet

I Flatruets trädlösa land är renarna nära. Stanna och ge dig ut på fjället. Vandra, ta cykeln, eller skidorna. Här är det lätt att ta sig fram och du bjuds på en fantastisk fjälltur med 360 graders utsikt över fjälltopparna.

Se & göra i Ljungdalsfjällen

AKTIVITETER

Vandra i Ljungdalsfjällen

Helagsfjället 1797 möh är Sveriges högsta fjäll söder om Lappland. Det hyser också Sveriges sydligaste glaciär. En topptur bjuder på fantastiska vyer åt alla håll eftersom fjället reser sig så markant över resten av topografin.

Läs mer

INFORMATION

På gång

Vandringens dag

Följ med vår guide på en historisk vandring till de gamla gruvhålen i Vargtjärnsstöten på *Vandringens dag 12 september. Efter vandringen och en lättare klättring upp till gruvorna tar vi en välbehövlig paus, vilar våra ben och njuter av den medhavda [...]

Fjällvandring till Storådörren

Vi parkerar våra bilar ca 2 km från Nordsäterns fäbodvall och börjar vår gemensamma vandring. Redan efter några kilometer öppnas landskapet upp och man ser de mäktiga fjälltopparna i fjärran. Vår vandring fortsätter, vi gör paus, vilar benen och tar [...]

Turridning i Ljungdalen

Under 2020 tar vi emot två ridgäster åt gången. Ridvana krävs. Kontakt:lenaselnert123@gmail.com

Se alla inlägg
Till toppen