Fiska i Ljungdalsfjällen

2022-06-15T10:21:10+02:00

I Ljungdalsfjällen – allra längst upp i övre Ljungans dalgång – väntar unika fiskeupplevelser inom Storsjö och Ljungdalens fiskevårdsområden. Här i Ljungans dalgång finns några av de finaste orörda strömsträckorna du kan tänka dig med miltals strömmande vatten som du samtidigt kan kombinera med ett fantastiskt fiske i fjällfiskevatten på kalfjället. Hos oss förenas fisket med storslagna naturupplevelser. Våra fiskeområden sträcker sig över mer än 60.000 hektar skog och storslagen vildmark omgiven av Sveriges högsta fjäll, söder om polcirkeln.

I våra vatten finns harr, öring och röding. I en del sjöar finns även grov gädda och sik.  Bäcköring finns i de små strömmande vattendragen upp mot fjällen

Här får du ett varierande och förstklassigt fjällfiske och har många fiskemetoder att välja mellan – som flugfiske,  båtfiske, trolling, spinnfiske, gäddfiske, flötmete och vinterfiske.

Guidade fisketurer och flugfiskekurser.

Följ med och få tips på vart och hur du ska flugfiska. Hela sommaren,  utgångspunkt Storsjö Fiskecamp.

Sommarfiske i Ljungdalsfjällen är en upplevelse som passar de flesta människor. Det är otroligt spännande eftersom den där stora fisken, oavsett om det är en storharr, en storöring eller en storröding, den finns! Och ingen vet på förhand vem som har lyckan med sig. Dessutom ger fritidsfisket i fjällen mer än bara fisket. Det ger avkoppling och naturupplevelser utöver det vanliga.

FISKEKORT:

 • Ljungdalsfjällens Turistbyrå, Ljungdalen, 0687- 200 79
 • IC-nära Ljungdalen, 0687-20003
 • Macken Ljungdalen,070-302 24 28
 • Storsjö Fiskecamp, Storsjö Kapell, 0687-211 22, 070-678 11 22
 • Storsjö Lanthandel, Storsjö Kapell, 0687-210 14
 • Fiskekort till fjällfisket kan du köpa på:
  Ljungdalsfjällens Turistbyrå eller
  http://natureit.se/sv/fishing  

BÅTUTHYRNING:

  • Ljungdalsfjällens Turistbyrå, 0687-200 79, hyr ut båtarna inom Ljungdalens FVO
  • Storsjö Fiskecamp, Storsjö Kapell, 0687-211 22, 070-678 11 22, hyr ut båtarna inom Storsjö FVO

 

 

Flera områden att välja på

I Ljungdalsfjällen har du två fina fiskevårdsområden att välja på: Ljungdalens Fiskevårdsområde och Storsjö Fiskevårdsområde. Storsjö Fiskecamp har  privata vatten som du endast kan köpa kort till  på fiskecampen.  Dessutom finns  Länsstyrelsens fiskekort att köpa om Du vill prova på att fiska ute på  fjället. Utförlig karta som visar vilka sjöar, tjärnar och vattendrag som är tillåtna medföljer fiskekortet.

Handikappfiske

Fiskevård

Inom Ljungdalens och Storsjös fiskevårdsområden pågår en kontinuerlig fiskevård i form av utsättning av yngel, inplantering och andra fiskevårds- befrämjande åtgärder till nytta och glädje för dig som fiskar inom dessa områden.

Karta Storsjö FVO

Karta Ljungdalens FVO

Ljungdalens FVO:s egen hemsida 

Storsjö FVO:s egen hemsida

Till toppen