Vad är väl bättre än en lagad lunch på fjället, sommar som vinter.
På stormkök eller en öppen eld.
Kolbulle till exempel är gångbart året runt.
Kolbulle är ett slags tjock pannkaka med tärnat, rimmat eller rökt fläsk i. Kolbullar är en gammal nordisk maträtt som lagades på enklast möjliga sätt direkt i stekpannan. Den var vanlig bland skogshuggare, kolare, rallare, flottare och andra kroppsarbetare som levde under primitiva förhållanden, ofta i kojor.
Recept: 4 pers
4 dl vetemjöl
6 dl vatten
1 tsk salt
400g rimmat fläsk
smör att steka i.
Blanda smeten och häll upp den i en petflaska för förvaring i väskan. Stek fläsket i smör och häll över smet , stek 3-4 min, vänd och stek 2-3 min.
Servera med lingonsylt.
Grillade smörgåsar är en annan favorit.
Man kan använda mackjärn
eller kolbullepanna
om man vill göra tillagningen lättare.