I Ljungdalsfjällen – allra längst upp i övre Ljungans dalgång – väntar unika fiskeupplevelser inom Storsjö och Ljungdalens fiskevårdsområden. Hos oss förenas fisket med storslagna naturupplevelser. Våra fiskeområden sträcker sig över mer än 60.000 hektar skog och storslagen vildmark omgiven av Sveriges högsta fjäll, söder om polcirkeln. Från flera fiskevatten har du en magnifik utsikt mot vårt hemmafjäll Helags, 1797 m ö.h.

I våra vatten finns harr, öring och röding. I en del sjöar finns även grov gädda och sik.  Bäcköring finns i de små strömmande vattendragen upp mot fjällen

Fiske i Ljungdalsfjällen

 

PIMPELFISKE

Det är något speciellt med vinterfiske. Tänk dig att ligga på ett mjukt renskinn eller liggunderlag och titta ner i hålet på betet. Har du tur  kan du se direkt hur fisken simmar fram och nappar . Ljungdalsfjällen lockar många vinterfiskare då det anses vara ett av Sveriges bästa områden med många och varierade fiskevatten. Många av dessa vatten nås lätt med skidor eller snöskoter direkt från våra stugor eller anläggningar. Pimpelfiske är en hobby som är lätt att börja med. Allt du behöver är en isborr, ett pimpelspö och en lina med tafs och pirk.

ISFISKE FÖR HELA FAMILJEN I FJÄLLEN

Isfiske är för alla åldrar. Det är inte bara de inbitna proffsen som får sitt lystmäte stillat utan även den vårvintersemestrande  barnfamiljen som är ute på sin första riktiga fiskeresa.

 

Pimpelfisket har sin alldeles speciella tjusning.

Röding fiskas ofta med stora blänken som agnas med maggot. Men ibland föredrar rödingen en stor fet mask.

Viksjön har rikligt med röding och vintertid går det skoterled till sjön. Öjön är vår största och oftast bästa isfiskesjö. Här finns stora grunda vikar som är utmärkta för kikmete. Öjönrödingen kan bli riktigt stor upp till 2-3 kg, men den vanliga vikten är 1 – 3 hg. Både Öjön och Kesusjön bjuder på röding och ibland någon öring. I Stortjärn uppe på kalfjället, 1000 m ö.h. finns storvuxen röding och öring. Här uppe har du ett riktigt spännande fiske framförallt under vårvintern. Till Stortjärn tar du bilvägen upp till Torkilstöten och fortsätter sedan med skidor uppför slalombacken upp till kalfjället.

Storsjö Fiskeled
en härlig skoterrundtur som utgår från Storsjö Kapell och tar dig till de intilliggande tjärnarna och sjöarna. Skoterleden startar vid Storsjö Fiskecamp och fortsätter österut mot Bergvallen. Den går sedan vidare mot Grasmortjärn, Björnhåbergstjärn, Svantjärn, Rotsjön och vidare ner på Storsjön och tillbaka mot byn. En riktigt härlig fisketur en vacker vårvinterdag med chans att få ädelfisk som röding, harr och öring på kroken.

Påskpimpeln
Varje Påsk på Långfredagen anordnas det fisketävling i Storsjö på Storsjön.

Upptäck Ljungdalsfjällens unika fiske!

FISKEKORT:

  • Ljungdalsfjällens Turistbyrå, Ljungdalen, 0687- 200 79
  • IC-nära Ljungdalen, 0687-20003
  • Macken Ljungdalen,070-302 24 28
  • Storsjö Fiskecamp, Storsjö Kapell, 0687-211 22, 070-678 11 22
  • Storsjö Lanthandel, Storsjö Kapell, 0687-210 14

Karta Storsjö FVO
Karta Ljungdalens FVO

Fiske Ljungdalen Ljungdalsfjällen