Aktuell information om Corona

Vi från Ljungdalsfjällen och de lokala företagen i området följer löpande utvecklingen och rekommendationer från myndigheter och experter. Vi uppmanar även dig som besökare att hålla dig uppdaterad och följa råd och rekommendationer från myndigheterna.

Restaurang- & Cafébesök

Den 3 november började nya föreskrifter gälla för företag inom restaurang och café. Vi i Ljungdalsfjällen tar dessa på stort allvar och gör allt vi kan för att följa myndigheternas rekommendationer och minska smittspridningen. Dessa går att läsa i sin helhet här.

Vi behöver din hjälp!

Det åligger varje företagare ett stort ansvar att de nya föreskrifterna följs i dennes lokaler men för att det ska vara möjligt för företagen att hålla öppet och erbjuda sina tjänster och produkter behöver vi din hjälp. Vänligen respektera de föreskrifter och nya förhållningssätt som gäller.

Vi ber dig därför att: 

  1. Håll avstånd till andra människor och bidra inte till att köer och trängsel skapas
  2. Följ anvisningar från personalen
  3. Hitta ett bord innan du beställer
  4. All mat och dryck ska förtäras sittandes
  5. Sköt om din hygien

 

Folkhälsomyndigheten om resande

  • Den som är sjuk ska undvika resande och att ha nära kontakt med andra människor. Det är också vars och ens skyldighet enligt smittskyddslagen att inte utsätta andra för risk för smitta.
  • Personer över 70 år bör begränsa sitt sociala umgänge så långt det är möjligt.
  • Insjuknar du under din semestervistelse ska du isolera dig i ditt boende och skyndsamt (och utan att utsätta andra för smittorisk) ta dig hem till din hemort.

Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer som vi uppmanar er att följ

 

Vård i Jämtland Härjedalen

Under den rådande situationen med en pågående pandemi beräknas belastningen blir stor. Du kan därför inte förvänta dig att du som gäst kan erbjudas den vår du vanligtvis kan förvänta dig. Läs mer på regionens hemsida.

 

LJUNGDALSFJÄLLEN

Du är varmt välkommen till Ljungdalsfjällen även denna höst och vinter. I år kanske fjällen blir viktigare än vanligt och den fristad som många behöver för att hämta kraft och energi.

Coronapandemin slår ju hårt mot många företag och kanske speciellt turistföretagen. Passa därför på att gynna våra turistföretagare lite extra.

Men vi måste alla hjälpas åt för att minimera smittspridningen och göra Ljungdalen och Storsjö till en trygg plats både för boende, stugägare och turister. Restauranger, boende och affärer kommer att ha öppet men alla har vidtagit olika åtgärder för att undvika smittspridning.

Välkomna, hoppas vi ses (på en rens avstånd) !