Öppettider: 
Måndag - Fredag
10.00 - 17.00
Lördag - Söndag
10.00 - 15.00

Tel. +46(0)687 - 20079

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

 

Storsjö FVO

I övre Ljungans dalgång med Helagsfjällen i väster finns unikt fjällfiske. Runt den genuina fjällbyn Storsjö med omgivande skog och fjäll ligger Storsjö FVO, ett av Jämtlands största FVO med tusentals hektar skog och vildmark omgiven av mäktiga fjäll.

Här finns mer än 1,5 mil strömmande vatten, bl.a. välkända Sölvbacka Strömmar. Skärkån nordväst om Storsjön är storöringens främsta reproduktions-lokal.

Vi erbjuder fiske i närmare femtiotal sjöar och tjärn. Storsjön är störst ca 2000 hektar, Dessutom erbjuder Storsjö Fiskecamp fiske i egna specialvatten som Rövra Strömmen och Tandån.

Fiskarter

I Storsjön och Sölvbacka Strömmar, Ljungans huvudflöde, finns narurliga bestånd av öring, harr, sik, gädda, lake och elritsa. 

 

Naturliga bestånd av röding finns i mer isolerade sjöar och i sjöarna upp mot fjällen. I de mindre skogssjöarna gör vi stödutsättningar av öring och röding för att bibehålla ett bra fiske. Härligt fin bäcköring nappar i de mindre strömmande vattendragen. Men även fantastisk gädda och aborre uppfödd på ädelfisk nappar i flera sjöar.

Varierande och unikt fjällfiske 

Du kan fiska med både fluga och spinn. Torrfluge-fiske är bäst under högsommaren. I augusti kan du lura upp storöringen med streamers och laxflugor.

Båtfiske i flera sjöar. Vi har uthyrningsbåtar med motor och kanoter i Storsjön och roddbåtar i bl.a. Rotsjöarna och Björnsjön.    

Fiskens säsonger

I alla fiskevatten finns olika bestämmelser och fångstbegränsningar. Fångar du fisk under minimi-måttet, oavsett kondition, måste den sättas tillbaka. 

Fiskekort

köper du hos våra lokala aktörer:

Storsjö Fiskecamp 0687-211 22, 070-678 11 22

Storsjö Lanthandel 0687-210 14

Ljungdalsfjällens Turistbyrå 0687- 200 79

Ljungdalsfjällen. All rights reserved.